• Prisijungti
  • POROS MIEGAMASIS – KAIP ATRASTI AUKSO VIDURĮ TARP MOTERIŠKUMO IR VYRIŠKUMO?

    Senas posakis byloja: „Kaip pasiklosi, taip ir išmiegosi“. O jeigu taip kalbėtume apie poros butą? 

    POROS MIEGAMASIS – KAIP ATRASTI AUKSO VIDURĮ TARP MOTERIŠKUMO IR VYRIŠKUMO?

    Galbūt jūsų bendras gyvenimas gali priklausyti ne tik nuo jūsų tarpusavio santykių, bet ir nuo to, kokius jausmus jums kelia aplinka, kurioje vyksta jūsų gyvenimas ir atsiranda nauji prisiminimai.

    Įprasta, kad poros butu, jo įvaizdžiu ir kūrimu rūpinasi moteris. Taip namuose atsiranda daug moteriai įprastų atributų, tokių kaip pastelinės spalvos, gėlių motyvai ir itin mergaitiški akcentai, kurių fone vyriškis atrodo nustelbtas ar prispaustas po padu lyg nebūtų pilnavertis šios aplinkos kūrėjas. Kaip ir santykiuose, taip ir namų dekoravime geriausia yra išlaikyti pusiausvyrą, pasiekti bendrą sutarimą. Tokiu būdu nei vienam neteks gyventi robotų policininkų ir „Žvaigždžių karų“ herojų apsuptyje ar maudytis rožinių rėmelių, vazų ir gėlių jūroje.

    Miegamasis – svarbiausias kambarys poros bute. Tai vieta, kurioje po ilgos ir sunkios dienos susitinkate savo gyvenimo partnerį ir galite atsipalaiduoti, kalbėti apie tai, kas jums atrodo įdomu. Todėl svarbu, kad kambarys būtų jaukus, suteiktų komforto jausmą ir visišką ramybę, kuomet viską, kas jus neramina už šio kambario sienų galėtumėte palikti kitai dienai ir džiaugtis ramiomis ir romantiškomis akimirkomis su savo mylimuoju.

    Dažnai šiuolaikiniai (ypač lietuviai) vyrai yra linkę numoti ranka į miegamojo išvaizdą, tyliai ir stropiai atlikę vyriškus darbus ir įkalę visas vinis jie palieka šiuo kambariu rūpintis moterį. Kuriant poros miegamojo aplinką vertėtų apsvarstyti: galbūt yra kažkas tokio, dėl ko iš proto einate abu? Miegamajam galima suteikti ne tik įvairių spalvų, bet ir temų, kurios sujungia jus kaip porą. Pagalvokite – galbūt jūsų pirmasis pasimatymas buvo įdomioje vietoje ar ypatingu laiku, galbūt jūsų istoriją jums abiems primena kažkoks ypatingas kvapas ar spalvos?

    poros miegamasis

    Paskutiniu metu dažnai pastebima tendencija – jaunatviškas kambario stilius, kuris yra modernus tuo, kad atspindi svarbiausią kuriamo kambario funkciją – patogumą. Svarbiausia čia – šviesios spalvos: dažniausiai pasirenkama balta sienų spalva, prie kurios derinami neįprasto dizaino baldai, ar kambario puošybos elementai – tai gali būti plakatai su senų pamėgtų filmų iliustracijomis, neįprastos vazos ar drabužių spintos, kurios tiesiogiai atlieka ne kambario puošybos funkciją, bet tarnauja kaip patogumo suteikiantis kambario atributas.

    Renkantis tokią miegamojo stilistiką, nesunku į kambario puošybą įtraukti elementų, tiesiogiai susijusių su jūsų gyvenimo momentais: sienas galima puošti pop-art stiliaus paveikslais, kuriuose pavaizduoti ne žinomi asmenys, o tu ir tavo gyvenimo draugas.

    Norint susikurti jaukumą ir paprastumą, derėtų rinktis žemės spalvas, kurios lengvai dera tarpusavyje ir kelia šilumos ir patogumo pojūtį. Lengvos ir šviesios ar tamsios žemės spalvos nedirgins akių, o, laikui bėgant, kambario interjerą bus galima nesunkiai pakeisti, įnešant kelias naujas – galbūt modernesnes – detales. Ypač jaukumui sukurti tinka įvairūs namai kvepalai, kvepiančios žvakės, šiltai pledai ir minkšta vilnos patalynė.

    Jeigu jus abu žavi prabanga alsuojanti aplinka, vertėtų rinktis tamsesnių atspalvių sienas bei dekoro detales – tamsius paveikslų rėmus, šviestuvų gaubtus ar įdomios formos gėlių vazas. Juoda spalva, sumaišyta su purpurine ar auksinių atspalvių turinčiomis spalvomis, suteikia itin stiprų prabangos pojūtį ir leidžia pasijausti esant ne eiliniame bute ar name, o prabangiuose apartamentuose, į kuriuos visada malonu sugrįžti. Tokiu būdu išlaikoma pusiausvyra tarp spalvų, kurios, nors ir stereotipiškai, tačiau jau nuo seno yra skiriamos arba moterims, arba vyrams.

    dvigulė lova

    Galbūt pamirštas, tačiau visada madingas ir geras pasirinkimas – klasikinis miegamojo stilius. Akyse iš karto iškyla senoviniai, įmantrūs ir įdomūs baldai, aukštos lubos ir didelė lova su aukštu galvūgaliu ir puošybos elementais, kuriuos norisi paliesti ranka ir pajausti, kaip jie buvo pagaminti. Žinoma, tokiame kambaryje ypač tiks minkšta sofa, ar krėslas, kuriame patogu po pietų gerti arbatą ir skaityti mėgstamus žurnalus ar knygas.

    Klasikiniame kambaryje atsidūręs vyriškos lyties atstovas gali pasijusti kaip nusiųstas į šio amžiaus pradžią ir likti ne itin patenkintas puriomis pagalvėlėmis ir prabanga alsuojančiais lovos užtiesalais, kurie jam galbūt nė iš tolo neprimena šio laikmečio ir neleidžia jam jaustis savo lizdo šeimininku. Tam yra alternatyva – klasikinis stilius derinamas su moderniomis detalėmis: prie klasikinių sendintų ar antikvarinių baldų derinami modernaus stiliaus šviestuvai ar kilimai, ryškios ir sodrios spalvos pakeičiamos švelnesnėmis, veidrodžiais optiškai „padidinama“ erdvė.

    Namų židinys niekada neužges, jei sugebėsite teisingai juo pasirūpinti, o tai, žinoma, priklauso nuo daugelio dalykų. Vienas iš jų – emocijos, kurias sukelia namai, į kuriuos kasdien grįžtate. Kurti visiems malonią aplinką smagu ne vien dėl tikslo, bet ir dėl žmonių, kuriems yra dovanojamos jaukios ir gražios dienos nuosavose namuose.