• Prisijungti
  • JAUČIATE, JOG ATĖJO LAIKAS KEISTI PAGALVĘ? PADĖSIME IŠSIRINKTI TINKAMĄ!

    Visi žinome, koks malonus yra geras ir kokybiškas miegas. Nors komponentų šiame žodžių junginyje telpa daug, šiandien apžvelgsime vieną svarbiausių – pagalves. 

    JAUČIATE, JOG ATĖJO LAIKAS KEISTI PAGALVĘ? PADĖSIME IŠSIRINKTI TINKAMĄ!

    Kaip išsirinkti sau pačią tinkamiausią pagalvę?

    Miego ekspertai rekomenduoja atnaujinti pagalvę kas 12-18 mėnesių. Žinoma, mes visuomet akcentuojame, kad tai nėra taisyklė ir atnaujinti reikia vos pajutus poreikį. Pagalvę reikėtų keisti, jei nuo nemalonios pagalvės deformacijos ima skaudėti galvą, kaklą, pečius. Taip pat, jei pagalvė natūralaus užpildo ir rytais atsiranda nosies užgulimas, kuris gali sufleruoti apie dulkių erkučių ar alergenų sukeliamą diskomfortą. Dar viena iš priežasčių – veido bei galvos prakaitavimas, kuris gali stiprėti priklausomai nuo sezono. Vasarą reikėtų rinktis laidesnę orui pagalvę, pagamintą iš natūralios kilmės audinių.

    Renkantis sau tinkamiausią pagalvės formą, svarbu įsivardinti pagrindinę kokybiškos pagalvės paskirtį, t. y. – miego metu išlaikyti galvą su stuburu tiesioje linijoje. Taip, lyg įprastai laikome galvą stovėdami vertikalioje padėtyje. Tad, siekiant išsirinkti sau tinkamiausią pagalvę, reikėtų atsižvelgti į savo miego įpročius ir mėgstamiausias miego padėtis:

    Jeigu mėgstate miegoti ant pilvo – rekomenduojame rinktis minkštesnę ir žemesnę pagalvę, kuri padės išvengti kaklo srities įtempimo.
    Jeigu miegate ant nugaros – rinkitės neaukštą, tačiau tvirtesnę pagalvę. Ji privalo užtikrinti teisingą kaklo ir galvos atramą.

    Jeigu dažniausiai miegate ant šono – Jums reikėtų kietesnės ir aukštesnės pagalvės, kuri užpildytų vietą esančią tarp pečių, galvos bei čiužinio ir užtikrintų natūralią kūno padėtį miego metu.

    Jeigu miegate dažnai keisdami miego padėtį – rinkitės pagalvę, kuri prisitaikys prie jūsų miego įpročių. Ji turėtų būti vidutinio aukščio ir vidutinio kietumo.

    Svarbu paminėti, jog pagalvės aukštis labiausiai priklauso nuo paties užpildo kiekio, o jos minkštumas – nuo užpildo sandaros ir faktūros. Minkštesnėms pagalvėms galima priskirti pagalves su šilko užpildu, pūkines pagalves, ar sintetinių užpildų pagalves. Tuo tarpu, vilnonės pagalvėsgrikių lukštų pagalvės bei ortopedinės pagalvės būtų priskiriamos kietesnėms..

    Pagrindinis klausimas, kurio sulaukiame, kuo skiriasi natūralaus ir sintetinio užpilo pagalvės. Norime patikslinti, kad natūralių užpilų pagalvės yra ilgaamžiškesnės, aukštesnės kokybės ir pralaidesnės orui bei puikiai garinančios kūno drėgmę. Jos užtikrina didesnį komfortą miego metu, jeigu neturite jums žinomų alergijų natūraliems pluoštams ar dulkių erkutėms. Priešingu atveju, rekomenduojame rinktis natūralias antialergines pagalves (kaip šilko, bambuko, tencelio užpilo pagalves) arba pagalves su sintetiniu užpildu. Šios pagalvės nealergizuoja, jose nesikaupia dulkių erkutės, bakterijos bei pelėsis.  Jas galima skalbti aukštoje temperatūroje, tačiau nuo dažno skalbimo ir naudojimo jos greičiau deformuojasi, todėl jas tenka atnaujinti kur kas dažniau.

    Jeigu jaučiate, jog atėjo metas išbandyti naują pagalvę – taip ir padarykite! Įvertinkite savo miego įpročius ir išsirinkite sau labiausiai tinkamą pagalvę, kuri užtikrins tobulą poilsį ir kokybišką miegą