• Prisijungti
  • 4 ŽINGSNIAI: SKANDINAVIŠKA DVASIA JŪSŲ NAMUOSE

    Norisi atsinaujinti, tačiau garderobo papildymas negelbėja, o šukuosenos pokyčiai būtų per daug drąstiškas žingsnis? Atnaujinkite interjerą! 

    4 ŽINGSNIAI: SKANDINAVIŠKA DVASIA JŪSŲ NAMUOSE

    Tai atneš šviežio oro gūsį į jūsų kasdienybę, o atnaujinimo darbai taps malonia veikla, jei žinosite, ko tikrai norite. O kaip sugalvoti, ko norite? Galbūt galėčiau jums pagelbėti ir pasiūlyti skandinaviško interjero stiliaus interpretacijas jūsų namams? Šio stiliaus estetika artima ir lengvai pritaikoma Baltijos šalių namų šeimininkams.  Net jei nenorite investuoti daug lėšų, visuomet galite rasti skandinaviško stiliaus namų interjero detalių už prieinamą kainą, nes šiuo metu tai itin madinga, arba patys jas susikurti – tai nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti. Keliaujame pasižvalgyti?

    1 žingsnis. Švara ir gaiva

    Visų pirma, skandinavų namuose vyrauja švaros ir gaivos pojūtis, tad nepatingėkite išsikuopti namų, išmesti nereikalingų daiktų. Ir tai ne tik nereikalingos smulkmenos, bet ir daiktai, kurie užima nemažai vietos, kurią tikrai galėtumėte panaudoti naudingiau. Jei ta spintelė kambario kampe jau seniai erzina ir tik kaupia dulkes – drąsiai meskite ją lauk, pasijusite tikrai geriau.

    2 žingsnis. Organiškumas

    Svarbu tai, kad skandinavų namuose viskas atrodo tarsi taip ir turėtų būti, daiktai tarsi „užaugę čia”. Natūralumas, detalės, atkeliavusios iš gamtos – gražu ir suteikia namams gyvybės. O jei pasiūlyčiau vietoje įprasto stalelio ar kėdžių kambaryje pritaikyti… Kamienus? Tikrus medžio kamienus, tik, žinoma, paruoštus „vidiniam naudojimui”. O gal sutiktumėte dar ir pritaikyti rūbų pakabą, kuri pagaminta iš medžio šakos, pakabintos ant virvių, pritvirtintų prie lubų? Tai juk visai nesudėtinga, o namuose jausitės tarsi gamtos prieglobstyje. Jei širdyje jaučiatės gamtos vaiku – tai puiki idėja jums.

    Jei tikrai nusiteikėte pakankamai drąstiškiems pokyčiams, griebkite baltus dažus ir padenkite jais sienas! Skandinavai itin dažnai nevargsta ieškodami patinkančios spalvos sienų dažų ar tapetų rašto, norimų spalvų ir akcentų suteikia kitomis interjero detalėmis. Balta spalva puikus fonas viskam, kuo norite grožėtis savo kambaryje. Tik patariu nesirinkti visiškai baltos spalvos, kad nesijaustumėte tarsi ligoninėje, puikiai tiks skanios balintos kavos ar kakavos atspalvis, bet itin balintos, kad būtų tikrai šviesu ir gaivu. Ir nepamirškite atsitraukti užuolaidų ir įsileisti saulės, juk pavasaris!

    4 žingsnis. Detalių gausa

    Itin skirtinguose rėmeliuose įrėmintos nuotraukos, grafiški paveikslai – ir ne būtinai pakabinti ant sienos, o galbūt stilingai pastatyti ant žemės? Kas toliau? O, taip… Žvakės, spalvingos dekoratyvinės pagalvės, raštuotas lovos užtiesalas, gyvos gėlės vazoje ant stalo, o gal net ryškios turkio spalvos spintelė ar geltonos durys? Visko daug, tačiau viskas dera. Nebijokite, rodos, visiškai skirtingų detalių gausos, jos atneša “gyvybės” į namus, o aš tikiu, jog esate išradingos.

    O gal turite krūvą senų knygų, kurių tikrai neskaitysite, tačiau išmesti taip pat gaila? Pasigaminkite stalelį! Jums tereikės sudėti knygas į keturias krūvas, taip, kad būtų stabilu ir ten, kur patogu, o ant viršaus padėkite stiklą. Voila! 

    Tikiuosi, jog pajutote įkvėpimą. 

    Iki greito!

    Man padėjo - Gabrielė Gugytė