• Prisijungti
  • 10 PATARIMŲ, KAIP SUKURTI JAUKIĄ NAMŲ ATMOSFERĄ

    Kiekviena jauna pora nori susikurti jaukius namus, kuriuose malonu būti. Pristatau jums 10 patarimų, kaip dekoruoti namus, kad jie taptų jaukia, malonia ir atpalaiduojančia oaze ne tik jums, bet ir jūsų svečiams.

    10 PATARIMŲ, KAIP SUKURTI JAUKIĄ NAMŲ ATMOSFERĄ

    1. Priimkite sprendimus, kurie jūsų namus pavers patogiais ir madingais. Pripažinkite, kartais norisi savo namuose turėti dizaino žurnale pamatytą gražią raudoną sofą, kuri taip ir vilioja būti įsigyjama. Tačiau namai nėra tik įvaizdis. Svarbiausia yra tai, kaip jūsų turimi baldai perteikia jaukumo jausmą. Baldų parduotuvėje rinkdamiesi naują jūsų namų interjero detalę ar baldą visada įsitikinkite, kad tokia detale ar baldu bus patogu naudotis. Jeigu atsisėdus ant patinkančios kėdės jaučiatės nepatogiai, tęskite paiešką. Idealiu atveju jūsų išrinkti baldai turi būti ne tik patogūs, bet ir stilingi.

    2. Prisilietimo magija. Vienas iš paprasčiausių būdų jūsų namus paversti jaukia vieta yra… medžiagos. Apsupkite save tokiomis medžiagomis, kurias malonu liesti. Purūs kilimai, banguojantys tapetai ar lygūs baldai – visa tai gali būti lengvai derinama moderniame kambaryje. Be to, jeigu jūsų kambarys labai didelis, tinkamų medžiagų naudojimas jį gali vizualiai sumažinti.

    3. Rinkitės įvairius baldus. Lengviausias būdas apstatyti kambarį yra įsigyti baldų komplektą, tačiau toks pasirinkimas ne visada pats geriausias. Tikriausiai nenorite, kad jūsų nauji namai atrodytų kaip parodų salė, bet, norite tikėkite, norite ne, jeigu visus baldus pirksite iš vienos vietos, būtent taip ir nutiks. Nebijokite derinti skirtingų baldų, įvairovė suteikia interjerui žavesio, pagyvina jį. Iš aplinkos išsiskiriančios detalės patiks ne tik jums, bet ir jūsų svečiams.

    4. Naudokite šiltas spalvas. Niekam ne paslaptis, kad spalvos turi įtakos mūsų emocijoms ir nuotaikai. Turėtumėte žinoti, jog šaltos spalvos, tokios kaip mėlyna, violetinė ir tamsiai žalia, gali vizualiai padidinti kambarį, tačiau šiltesni persikinės, rudos ar raudonos spalvos tonai patalpą mažina ir paverčia patrauklia.

    5. Keli šviesos šaltiniai. Dažnai pamirštame, jog šviesa mūsų namams gali suteikti magišką poveikį. Atrodo keista, tačiau vos keli šviestuvai, pastatyti tinkamose vietose jūsų namuose, ir kambarys taps didesnis, aukštesnis ar… jaukesnis. Pastatykite kelias stalines lempas, taip sukursite jaukią namų atmosferą. Didieji šviestuvai turėtų būti naudojami tik susirinkus svečių būriui.

    6. Dėmesys detalėms. Maži daiktai, tokie kaip žvakės, pliušiniai žaisliukai ar knygos, padėti tinkamose vietose suteiks jūsų namams jaukumo. Visgi daug detalių namuose gali sukelti papildomų sunkumų tvarkantis prieš svečių atvykimą. Turėtumėte atminti, jos svečiai atvyksta susitikti su jumis, o ne tikrinti jūsų namų švaros. Tokie maži dalykėliai kaip gėlių puokštė ar naujausio žurnalo numeris, padėtas ant stalo, svečiams patiks tikrai labiau nei be priekaištų išblizginti namai.

    7. Jauki atmosfera. Raminanti džiazo muzika, neryškus apšvietimas, daugybė pagalvėlių – tai tik kelios idėjos, padėsiančios jums sukurti jaukią namų atmosferą. Užkurkite židinį ir jūsų namai taps tobula vieta vakaro praleidimui.

    8. Apsupkite save mėgstamais daiktais. Jūsų namai pirmiausiai turi atspindėti jūsų asmenybę, o visa kita yra tik detalės. Maži daiktai, nuotraukų rėmeliai, kurie primena brangius įvykius, yra tai, ko reikia jūsų namuose. Atraskite jiems vietos ant naujos komodos ir pamatysite, kaip greitai namai įgaus jaukumo ir šilumos.

    9. Papuoškite namus augalais. Namuose augančios gėlės jūsų būstui suteiks jaukumo, o žiedų skleidžiamas aromatas maloniai pasitiks užsukančius svečius.

    10. Siekite tobulumo. Jūsų namai yra ta vieta, kurioje praleidžiate daugiausiai laiko. Čia esantys baldai, daiktai, dekoravimo detalės turi atspindėti jūsų asmenybę ir jums patikti. Atsikratykite nepatinkančių baldų ar interjero detalių, įsigykite naujų ir originalių papuošimo elementų ir pamatysite, kai jūsų namai tampa vieta, į kurią visada gera grįžti.

    Šiandien mane įkvėpė Eglė Kudriavcovaitė