• Prisijungti
  • KUO SKIRIASI AUSTINIAI IR VILNOS PŪKO PLEDAI?

    Artėjant vėsesniems orams, jaukumo ir šilumos dažniausiai ieškome šiltuose ir maloniuose pleduose, į kuriuos taip smagu įsisupti lauko terasoje ant namuose, žiūrint smagų filmą ar skaitant mėgstamą knygą. Dažnai rinkdamiesi pledą, susiduriame su didele gausa įvairiausių raštų, audinių, tekstūrų pledų. Tad kuo jie visi skiriasi?

    KUO SKIRIASI AUSTINIAI IR VILNOS PŪKO PLEDAI?

    Visų pirma, visi pledai skiriasi savo audiniu – jie gali būti vilnoniai, medvilniniai, sintetiniai, taip pat gali būti maišytos sudėties, t.y. vilnos ir lino pledai, sintetinio pluošto ir medvilniniai pledai ir t.t. Čia galime rinktis pledą pagal švelnumą, minkštumą, purumą ir kitas mums patiems mielas savybes.

    Bene didžiausias skirtumas – pledo tekstūra. Dažniausiai skirtingos tekstūros būna vilnoniai pledai. Jie gali būti suausti iš vilnonių siūlų arba vilnos pūko.

    Austiniai pledai gali būti su kutais arba be jų. Šie pledai dažniausiai yra plonesni nei vilnos pūko pledai, tačiau šiluma menkai jiems nusileidžia. Austinių pledų švelnumas ir purumas dažniausiai priklauso nuo vilnos rūšies. Tokio tipo pledai yra lankstesni, todėl į juos įsisupti yra kur kas patogiau. Jie gali būti naudojami tiek ilsintis lauko terasoje, tiek patogu įsisupti namuose.

    medvilniniai pledai

    Vilnos pūko pledai yra labai purūs, jie yra tankesni ir storesni dėl savo tekstūros. Vilnos pūko pledai labiau pritaikyti naudoti namuose. Neretai jie naudojami vietoj antklodžių ar užklotų. Šio tipo pledai yra peraudžiami per specialų pagrindą – tinklelį. Būtent todėl viena pledo pusė yra ilgesnio plauko, kita – velta, kad pūkas audinyje tvirtai laikytųsi. Populiariausi, švelniausi ir minkščiausi yra kupranugarių arba merinosų avių vilnos pledai. Avies vilnos pledai yra šiek tiek šiurkštesni dėl paties plauko struktūros.

    Rinkdamiesi pledą, visuomet atkreipkite dėmesį į audinio sudėtį. Kad gaminys ilgiau tarnautų, rekomenduojama rinktis 100% natūralių pluoštų pledą. Pledai, turintys savo sudėtyje sintetinio pluošto, dėvisi greičiau.