• Prisijungti
  • Kaip išrinkti tinkama vaikišką čiužinį savo mažyliams?

    Visi tėveliai nori, kad jų mažyliai gerai išsimiegotų ir atsibustų žvalūs. Vaikui augant, formuojasi jo laikysena, raumenys, kaulų struktūra, tam labai svarbu išsirinkti tinkamą pagrindą, čiužinį, ant kurio Jūsų vaikas miegos, juk mažyliai beveik pusę paros praleidžia Miegodami. Todėl pasakojame, į kokius kriterijus būtina atsižvelgti renkantis vaikišką čiužinį.

    Kaip išrinkti tinkama vaikišką čiužinį savo mažyliams?

    Vaikiški čiužiniai gali būti įvairiausių rūšių: spyruokliniai, poliuretano, viskoelastiniai, natūralių pluoštų, tačiau žemiau aptarsime čiužinukus, kuriuos rasite „Fėjos namuose“:

    Populiariausi ir ekonomiškiausi yra poliuretano, kitaip porolono, čiužiniai. Juos yra labai paprasta prižiūrėti, vaikai ant tokių čiužinių nepašokinės ir neturės galimybės susižaloti nei naudojant spyruoklinius čiužinius. Sakoma, kad čiužiniai greitai išsiguli ir juose prasčiau vyksta oro cirkuliacija, tačiau šiuolaikinių technologijų pagalba, šie čiužiniai gali ilgai tarnauti ir naudojant papildomas medžiagas, puikiai paskirstyti oro srautus.

    Sapnas Sapnelis Loniukas

    Lonas čiužinys

    Natūralių pluoštų čiužinukus rekomenduojama rinktis tiems, kas vertina ekologiją ir natūralumą. Tokie čiužinukai puikiai tinka naudoti lopšiams, ypatingai grikių užpildu, kurie puikiai palaiko oro cirkuliacija ir užtikrina vėsią miego aplinka vasaros metu. „Fėjos namuose“ atrinkti grikių lukštų uždildo čiužinukai, kurių gamyboje nenaudojamos toksiškos medžiagos, todėl galite būti užtikrinti, kad Jūsų mažylis miegos neužterštoje aplinkoje.

    Grikių lukštų čiužinukas lopšiui ir  Grikių lukštų čiužinys lovytei

    Kombinuoti latekso, porolono ir natūralių medžiagų čiužiniai. Tai yra paprasti latekso ir porolono čiužiniai su papildomu kokosų pluošto sluoksniu, kuris padeda pagerinti oro cirkuliacija. Porolono pagrindas suteikia čiužiniui lankstumo, yra antialergiškas, jame nesikaupia dulkių erkutės. Lateksas pasižymi dideliu taškiniu elastingumu, atsparus deformacijai, ilgaamžis, taip užtikrina gerą oro ventiliaciją.

    Lateksto, porolono ir kokoso čiužinukas

    Būtina atkreipti dėmesį į pačio čiužinio savybes:

    Čiužinio dydis. Perkant čiužinį, jį reikėtų rinktis jau nusipirkus lovytę, nes čiužinys negali būti nei per didelis, nei per mažas lovytės išmatavimams. Idealiausias čiužinio dydis yra, kai lieka dviejų pirštų tarpas tarp čiužinio kraštų ir lovytės. Standartinis čiužinio dydis, dažniausiai, būna 60x120 cm, o aukštis apie 7-8 cm.

    Čiužinio elastingumas, kietumas, oro pralaidumas. Mažylio ramiam miegui reikalingas čiužinys, kuris būtų pakankamai elastingas ir kietas bei turėti gerą oro cirkuliaciją viduje, kad miegodamas mažylis galėtų ramiai kvėpuoti ir būtų užkirstas kelias SKMS (staigaus kūdikio mirties sindromui). Taip pat yra čiužinių, kurie turi papildomą specialų sluoksnį čiužinio viduje, kurio pagalba oras cirkuliuoja geriau ir mažyliai kvėpuoja laisviau. Taigi prieš pirkdami čiužinį galite patikrinti, ar čiužinys yra tinkamo kietumo ir elastingumo, atlikdami paprastą bandymą: durdami pirštu į čiužinį, pirštas paprastai neturėtų prasmegti čiužinyje, taip pat čiužinį turėtų būti sunku sulenkti, o sulenkus jis turėtų greitai atsistatyti į pradinę padėtį bei keliant neturėtų būti lengvas, taip užsitikrinsite, kad čiužinys pagamintas iš pakankamai tankios medžiagos ir yra tinkamas miegoti Jūsų mažyliui. Jei turite menkiausią klausimą, kaip išsirinkti tinkamą čiužinį mažyliui - nedvejodami kreipkitės ir mes tikrai atsakysime į visus klausimus.

    Čiužinio užvalkalas. Užtikrinant švarią mažylio miego aplinką, geriausiai rinktis čiužinius, kurie turi nusegamą ir aukštoje temperatūroje skalbiamą užvalkalą, kuris nebūtų dygsniuotas, kad siūlėse nesikauptų nešvarumai ar drėgmė. Taip pat užvalkalas turėtų būti pagamintas iš sertifikuotų ir kokybiškų medžiagų, kurios nekeltų alergijos.

    Išsirinkti tinkamą čiužinuką savo mažyliams nėra sunku. Svarbiausiai laikytis specialistų rekomendacijų ir konsultuotis su jais, ir tai Jums padės rasti tinkamiausią variantą, tad nebijokite klausti ir domėtis!

    Vaikiški čiužiniai

    Jūsų, Fėjos