• Prisijungti
  • Interviu portalui vaikui.lt: "Fėjos Namai" gimė iš didelės meilės namų jaukumo kūrimui

    Fėjos Namai” – tai vieta, kur jau daugiau kaip 7 metus mūsų klientai randa namų jaukumą, grožį ir komfortą kuriančių detalių. Tačiau ar žinote, kaip šie magiški namai gimė?

    Interviu portalui vaikui.lt: "Fėjos Namai" gimė iš didelės meilės namų jaukumo kūrimui

    Pradėkime viską nuo pradžių. Kaip kilo verslo idėja ir kodėl? 

    „Fėjos Namai“ iš esmės gimė iš didelės meilės namų jaukumo kūrimui. Nuo pat vaikystės mačiau iš arti, kaip gimsta namų tekstilė, nes šioje srityje dirba mano mama. Jos įkvėpta, baigusi studijas, atidariau Kaune namų tekstilės saloną interjero centre. Tuo metu jis buvo išties mažas, riboto asortimento. Lygiagrečiai turėjau kitą veiklą – vertimus ir knygų redagavimą. Dvi skirtingos sritys ėmė pamažu varginti, tad atsidūriau kryžkelėje, kur link auginti save ir gilinti žinias. Apsispręsti padėjo šeimos draugas, tuo metu pasiūlęs „rebrandinti“ mano tekstilės veiklą ir auginti ją plačiau. Taip nuo mažo salono Kauno interjero centre veikla sparčiai ėmė augti ir plėstis geografiškai. Šiandien „Fėjos Namai“ gyvuoja Latvijoje ir Estijoje lokalizuotais pavadinimais.

    „Fėjos namai” – skamba labai paslaptingai. Papasakokite plačiau kas tai? Ką klientas gali rasti pas Jus?

    Labai gera prisiminti, kad šį pavadinimą pasufleravo patys žmonės. Perkurdami pavadinimą mes pirmiausia sudėliojome vienoje eilutėje visus į galvą šovusius žodžius, kurie žmonėms gali reikšti saugumą, jaukumą, magiją. Žinojau, kad ateityje ši vieta bus ne tik apie namų tekstilę. Tad šiandien „Fėjos Namuose“ galima rasti itin platų miegamojo tekstilės (patalynės komplektų, antklodžių, pagalvių, pledų), vaikiškos tekstilės ir kambario dekoro detalių, interjero dekoro svetainei, vonios ir virtuvės tekstilės asortimentą.

     Moteris su akiniais nuo saulės

    Nuo ko prasidėjo darbai – juk reikėjo susirasti tiekėjus, pradėti rūpintis parduotuvės reikalais… Kaip viskas vyko ir kiek užtruko? 

    Viskas vyko palaipsniui. Nesinorėjo tapti dar viena tiesiog tekstilės parduotuve. Su komanda aiškiai dirbome įvaizdžio, aukštos kokybės klientų aptarnavimo, patrauklaus ir reikalingo asortimento formavimu. Kol „Fėjos Namai“ įgavo daugiau mažiau dabartinį savo veidą su panašiu, tik nuolat kintančiu asortimentu, užtruko nei daug, nei mažai – apie trejetą metų! Iki tol buvo daug pokyčių, asortimento atrankos, patikimų tiekėjų atrankos. Prisipažinsiu, visko buvo. Atrodo patiki gamintoju ir jo deklaruojama kokybe, o staiga klientai ima pasakoti priešingai. „Fėjos Namams“ ir visai jos komandai visad prioritetu buvo ir yra laimingas klientas. Jeigu netyčia nuviliame kokybe, šlifuojame procesus tiek ir tol, kol vėl pasiekiame išsikeltus sau aukštus kriterijus.

    Kuri prekė pati populiariausia? Ir kaip manote kodėl?

    Sudėtinga išskirti vieną prekę, nes mūsų asortimente populiariausia yra visa prekių kategorija. Tai yra miegamojo tekstilė tiek suaugusiems, tiek vaikams. Čia mes plušame stipriausiai, nuolat atnaujiname audinius, kurių turime ypač platų asortimentą pradedant ekonominės klasės, baigiant premium klasės audiniais. Turėdami platų pasirinkimą mes sugebame sukurti idealiai įvairiems miegamojo interjerams tinkantį gaminį, kuris be viso to atitinka kliento poreikius. Jau nuo 2013 metų siuvame patalynės užvalkalus pagal klientams reikiamus matmenis, taip padėdami jiems išspręsti klausimą, kuo vilkti iš užsienio atsivežtas ar skirtingų gamintojų gaminamas antklodes bei pagalves, kurių standartai skiriasi.

    Moteris kalbanti apie Fėjos namus

    Pasigirkite savo pasiekimais nuo ko pradėjote ir kur esate šiandien?

    Labai smagu, jog iš mažo salono išaugome į trijose Baltijos šalyse gerai atpažįstamą ir vertinamą prekinį ženklą – el. parduotuvę, o visai šviežiai tapome dar ir aukštos kokybės lietuviškų rankų darbo čiužinių ir lovų gamintojo „Lonas“ įmonių šeimos nare.

    Kas lėmė, jog nutarėte prisijungti prie “Lono” šeimos?

    Ar tai buvo atsitiktinumas ar ne, tačiau kaip tik tuo metu, kai grįžau iš vaiko priežiūros atostogų (jei tą darbinį laikotarpį auginant kūdikį galima taip pavadinti), ėmiau svarstyti, ką daryti toliau. Paroje laiko jau ėmė trūkti, pagavau save nieko nebespėjant, ėmiau svarstyti, kuria linkme judėti toliau, ėmė trūkti ir kolegos ar partnerio pasiskirstyti darbams ir judėti toliau ir kaip tik tuomet sulaukiau skambučio, nuo kurio ir prasidėjo „Fėjos Namų“ nauja istorijos pradžia. „Lonas“ savo prekių grupei kaip tik aktyviai ieškojo sprendimų, kaip išpildyti klientų poreikius ir į asortimentą įvesti patalynę, kurios taip teiraudavosi pirkėjai. Visai neseniai pristatę pirmąją unikalią savo patalynės kolekciją, jie toliau brandina šią naują įmonės sritį. Susipažinę pamatėme, jog tiek įmonių, tiek komandų vertybės labai artimos, kad kiekvienas esame savo sričių ekspertai, tad nuosekliai viską apsvarsčius, „Fėjos Namai“ prisijungė prie „Lono“ ir šiandien kartu turime ambicingų planų!

    Kaip manote, ar negeriau būti pačiai savo verslo šeimininke?

    Kiekviena situacija turi savų pliusų ir minusų. Kol esi „mažytis“ verslo sraigtelis – yra kur kas paprasčiau valdyti procesus. Taip pat lengviau, kai „užtenka tiek, kiek yra“. Man, deja, neužteko (šypsosi). Kai veikla ima augti ir staiga suvoki, kad vos spėji augti kartu, ateina laikas pokyčiams. Aš visad tikėjau „Fėjos Namų“ ateitimi, vienokia ar kitokia, savo ar kito rankose ir tas pokyčių metas atėjo. Tai nereiškia, jog aš pasitraukiau iš veiklos. Anaiptol, tiesiog su stipriu užnugariu, profesionalia komanda ir dideliais užmojais užtikrintai judam toliau (šypsosi).

    Kokie Jūsų ateities planai?

    Kol kas aiškiai žinau tik viena – kad toliau eisiu savo keliu (šypsosi). Esu žmogus, nemėgstantis barstytis. Taip, išbandyti skirtingas veiklas patenkinant smalsumą visad įdomu, tačiau aš esu už nuoseklų savęs kaip profesionalo auginimą vienoje konkrečioje srityje. Mano sritis – jaukių namų kūrimas, kuris prasideda nuo iš pirmo žvilgsnio mažų, tačiau svarbių detalių. Jau 10 metų auginu save šioje srityje, ji man ir toliau be galo įdomi ir dinamiška.

    Nuotraukos: https://www.facebook.com/urbanephotograph/