• Prisijungti
  • ILGAAMŽĘ PRABANGĄ SUTEIKIANTIS SATINAS

    Dažnai savęs klausiame kaip neišleidžiant krūvos pinigų į savo namus įnešti prabangos ir jaukumo. Be užuolankų galiu jums pasakyti, kad esminiai dalykai visuomet glūdi pačiose paprasčiausiose detalėse. 

    ILGAAMŽĘ PRABANGĄ SUTEIKIANTIS SATINAS

    Svarbiausia yra rizikuoti ir šiek tiek pasukti savo galvą ir štai atrasime ne tik gerai žinomus audinius kaip medvilnė, linas, šilkas, tačiau ir žvilgantį bei lengvą satiną, iš kurio audinys net šiltą vasaros dieną leis jums mėgautis puikiu poilsiu.

    Ar tikrai viską žinome apie satiną?

    Pirmiausiai norėčiau priminti apie apie šio nuostabaus audinio išskirtines savybes ir kilmę. Satino audinys buvo pagamintas iš šilko, todėl jis buvo labai brangus, naudojamas tik aukštuomenei. XII a. satinas išgarsėjo Europoje. Pavadinimas kilęs iš Kinijos uostamiesčio (Quanzhou) Zayton. Tuo metu Viduramžiais tai buvo svarbus laivybos uostas į kurį gabeno šilką, taip šis audinys pasiekė ir Europą. Satino audinys buvo gabenamas ir į Italiją, kur dėl šio audinio galvą pametę buvo daug pasiturinčių žmonių, todėl nuo seno satinas yra siejamas su prabangos jausmu, taip pat buvo naudojamas karalių apdarams siūti ir prieinamas buvo tik turtingiesiems. Tačiau dabar mes pačios galime pasijausti kaip karalienės ir užmigti žvilgiuose pataluose.

    Dėl ko aš myliu satino audinį

    Pats satinas yra pagamintas naudojant atlasinio pynimo struktūrą, kurio geroji pusė yra blizganti, o blogoji matinė. Žinome, kad šilkas yra vienas iš geriausių audinių, tačiau satino spalvingumas ir ekonomiškumas kiekvienos moters širdį patraukia į savo pusę. Vertėtų paminėti pačią geriausią satino savybę, kuria džiaugsis kiekviena moteris – satinas gerai skalbiasi, taip pat jį lengva lyginti ir jo nereikia ilgai džiovinti. Aš įžvelgiu tik pliusus, o Jūs? 

    Patalynė, kuria džiaugsitės vasara

    Juk visos vertiname gera poilsį, kurį mums suteikia mūsų jauki lova, švelni patalynė į kurią įkrentame, įsisukame ir stengiamės pamiršti visus dienos rūpesčius, o jei dar ta patalynė maloni ir dvelkianti prabanga? Tikras pasimėgavimas. Svarbu paminėti viena iš mano pagrindinių prioritetų, kodėl mano patalynės komplektas iš satino audinio. Juk prisimenate tą jausmą kai karštą vasaros vakarą nežinai, kuo čia užsikloti ir ar išvis verta kažkuo užsikloti, tačiau juk tai įprasta, tad jei neužsikloji, tarsi kažko trūksta? Taip? Mano mylimiausias satinas suteikia vėsinantį efektą, patikėkit nuostabus jausmas, kurį vertą ir rekomenduoju išmėginti šią vasarą.

    Su šypsena, Fėja

    Šįkart man padėjo ir įkvėpė Gintė Steponaitytė.