• Prisijungti
  • Antklodės svarba miegui

    Ar žinai kokia yra antklodės svarba miegui?

    Antklodės svarba miegui

    Miegas yra svarbus kiekvienam žmogui. Miegodami ne tik pailsime, bet ir padedame kūnui atsistatyti bei susigrąžinti prarastas jėgas. Norėdami tinkamai pailsėti, turime išsimiegoti kokybiškai, o miego kokybę nulemia daugybė skirtingų aspektų.

    Nedaugelis žino, jog audinys ir medžiaga, iš kurios yra pagaminta antklodė, gali padėti išvengti alergijų, leisti odai kvėpuoti miego metu ir netgi atpalaiduoti kūną. Tačiau netinkama antklodė gali sukelti odos sudirgimų, alergines reakcijas ir pabloginti miego kokybę.

    antklodė ant kėdės

    Kokių privalumų turi natūralios, kokybiškos antklodės ir kaip išsirinkti tinkamą?

    Natūralios medžiagos kaip ekologiška medvilnė, vilna, šilkas, linas, bambuko pluoštas leidžia odai kvėpuoti ir geriau sugeria drėgmę nei sintetiniai nekokybiški audiniai. Kuomet oda gali kvėpuoti ir valytis miego metu, ji tampa sveikesnė, sumažėja epidermio sudirginimai ir išsausėjimai. Kokybiškos antklodės sumažina odos sudirgimus ir alergijas bei gali tapti puikia priemone išvengti bėrimų ir kitų prakaito ir drėgmės sukeliamų negalavimų.

    antklodė ant lovos

    Švelnūs audiniai kaip šilkas ar Tencel pluoštas yra vertinami dėl malonaus ir odai itin švelnaus prisilietimo. Tačiau šilkinė antklodė ne tik priguls it plunksna prie odos, bet ir padės užtikrinti odos ir plaukų sveikatą. Šilkas ir panašūs natūralūs, aukštos kokybės audiniai yra švelnūs, todėl verčiantis miego metu plaukai ir oda nėra pažeidžiami.

    natūrali antklodė

    Natūralios aukštos kokybės antklodės gali būti naudojamos visais metų laikais. Vilnonės antklodės, šilkinės, lino, Tencel, bambuko pluošto ir natūralių pūkų antklodės palaikys tinkamą kūno temperatūrą tiek žiemą, tiek vasarą. Todėl renkantis antklodę pagal metų laikus, geriau atkreipti dėmesį į jos storį. Plona natūralaus pluošto antklodė puikiai vėsins vasara, o storesnė antklodė sušildys žiemos metu.