• Prisijungti
  • 5 FĖJOS PATARIMAI NEPRIEKAIŠTINGAM MAŽYLIO MIEGUI

    Ateina diena, kai kiekviena šeima sulaukia mažo stebuklo – kūdikio atėjimo į namus. Mažylis apgaubiamas artimųjų rūpesčiu, dėmesiu, meile, tačiau, kad mažylis jaustųsi puikiai jau nuo pirmųjų savo gyvenimo akimirkų, labai svarbu išsirinkti tinkamus patalėlius būtent jam. 

    5 FĖJOS PATARIMAI NEPRIEKAIŠTINGAM MAŽYLIO MIEGUI

    Taigi šeima, kartu su džiaugsmu sulaukia ir gausybės nerimą keliančių dvejonių. Pradedant nuo to, kaip užtikrinti, kad mažylio miegas būtų ramus ir saldus? Kaip išsirinkti tinkamą ir kokybišką patalynę? Galų gale, kaip išrinkti tinkamiausią vaikučiui patalynės spalvų gamą, kuri netrikdytų jo miego?

    1 patarimas – keletas ritualų prieš migdant mažylį.

    Jeigu esate iš tų tėvelių, kurie mano, kad ramiai miegoti kūdikis negali ir taip nebūna, todėl esate linkę su tuo susitaikyti ir bemiegės naktys tapo Jūsų rutina, galiu Jus nudžiuginti! Ramus kūdikio miegas nėra mitas, tai yra visiškai realus reiškinys, kurį pasiekti Jums padės keletas mažyčių ritualų prieš migdant vaikutį. Tai gali būti švelnus raminantis masažas, kuris nuramina mažylį. Žinoma, be jokių kvapiųjų aliejų. Arba tiesiog švelnus mamos prisilietimas prie kūdikio galvytės, kuris suteikia saugumo jausmą ir kūdikis gali ramiai miegoti. Atrodo niekuo neypatingas rodiklis – kambario temperatūra, taip pat turi įtakos miego kokybei. Per daug įkaitintame kambaryje mažylis bus neramus. Prie viso šito pridėkite ramų tėvelio pasakos sekimą ir Jūsų mažylis kuo ramiausiai leisis į sapnų karalystę. Be abejo, šie patarimai veiks raminančiai ne visus vaikus. Kartais reikia atrasti savų metodų arba pasvarstyti, ar kūdikis neturi sveikatos sutrikimų.

    2 patarimas – išsirinkite aukščiausios kokybės patalėlius savo mažajam angeliukui.

    Be galo svarbu, kad patalynė būtų be sintetinių pluoštų, kad mažylio oda galėtų „kvėpuoti“. Rekomenduočiau atkreipti dėmesį į natūralesnius audinius : medvilnė, vilna. Gerai vertinamas ir daugelio pamėgtas audinys yra medvilnė. Šis pluoštas gaunamas perdirbus užaugintus medvilnės žiedus. Medvilnė puikiai sugeria drėgmę, leidžia kūnui laisvai kvėpuoti, nedirgina odos. Kokybiški patalėliai – kokybiškas miegelis.

    Kūdikio gyvenime miegas užima ypatingą vietą, pirmomis gyvenimo dienomis mažyliai miega po 16-20 val., kiek ūgtelėję apie 12 val. Didžioji dalis gyvenimo pradžios yra praleidžiama sapnų karalystėje. Kad miegelis būtų nepriekaištingas būtina pasirūpinti, kad ne tik vaikučio miegamajame būtų tobuli patalėliai, bet ir svetainėje ar net kelionėje. Šiuo klausimu tiesiog gelbsti vokeliai kūdikiams. Tai jaukūs, be galo patogūs natūralios vilnos miegmaišiai. Jie puikiai priglunda prie kūdikio ir suteikia jaukumo jausmą. Tuo pačiu vokelį – antklodę galite panaudoti ir paklojant jį vežimėlyje bevaikščiojant su mažyliu gryname ore.

    mažylio patalynė

    3 patarimas – spalvų įtaka miegui.

    Įtakos miegui ir savijautai turi ir patalynės spalvos. Dalis spalvų suteikia jaukumo, šilumos pojūtį, tuo tarpu kitos spalvos yra šaltos. Jei norite, kad Jūsų vaikutis būtų apsuptas džiaugsmo, jaukumo, rekomenduoju rinktis geltonos spalvos patalėlius. Geltona spalva – saulės simbolis, kuris suteikia palaimos ir gerovės jausmą. Mažyliui geltoni patalėliai suteiks ramybės ir harmonijos derinį. Kita vertus, vėsesni atspalviai kaip žalia ar žydra padeda nusiraminti. Nepatingėkite paieškoti ir atrasti tinkamiausių variantų.

    vaiko kambarys

    4 patarimas – leiskite mažyliui miegoti šaunių personažų apsuptyje.

    Dabar yra tikra gausybė patalynės užvalkalų su įvairiausiais raštais ir personažais. Mažyliai dažnai prisiriša prie savo mėgstamų žaislų. Kodėl gi žaismingai nepristatyti ir patalynės užvalkalų? Juk tada ir miegas ramesnis, kai gali miegoti su puikiausiu sapnų sargu meškiuku, pelėdžiuku ar mėgstamų animacinių filmukų personažu!

    Dar vienas patarimas ar tiesiog gera idėja pabaigai – duris darinėkite tyliai. O tai pasiekti padės paprasta gudrybė, kurią pasigaminti galite patys. Nuostabių akimirkų visai Jūsų šeimai!

    Šįkart man padėjo ir įkvėpė Monika Auškalnytė