• Prisijungti
  • PATALYNĖ INTERNETU – VISKAS, KĄ REIKIA ŽINOTI PERKANT!

    Tobulėjant technologijoms, tobulėja ir elektroninė prekyba.

    PATALYNĖ INTERNETU – VISKAS, KĄ REIKIA ŽINOTI PERKANT!

    Vis daugiau žmonių mieliau apsipirkinėja internetu, vengdami bereikalingo laiko gaišimo slampinėjant po parduotuves ieškant ko nors tinkamo. Ir vargas tuomet, kai šitiek laiko sugaišęs grįžti į namus tuščiomis, nieko tinkamo ar originalaus neradęs! Tuomet paskaičiavus laiko sąnaudas, transportą, kurą, supranti, kad vaikštinėjimas visgi gana brangiai atsieina. Todėl apsipirkus internetu, šiuo klausimu tikrai galima sutaupyti.

    Atlikus visa galybę apklausų, pavyko išsiaiškinti, su kokia bene didžiausia dilema susiduria žmonės, besirenkantys patalynę ir kodėl patalynės internetu rinkimasis vis labiau populiarėja. Todėl apie viską iš eilės:

    Vienas problematiškiausių dalykų, ieškant patalynės yra dydžiai.

    Lietuvos rinkoje patalynės dydžių yra visa galybė dėl importuojamų gaminių iš kitų šalių, kurių dydžių standartai prasilenkia su Lietuvoje gaminamos patalynės dydžiais. Didžiuosiuose prekybos centruose dažniausiai galima aptikti tik vos kelių dydžių patalynės ir jos užvalkalų, tad prisitaikyti užvalkalus jau turimai patalynei arba, atvirkščiai, naują patalynę jau turimiems užvalkalams, yra be galo sunku arba praktiškai neįmanoma. Būtent dėl šios priežasties patalynės paieškos internete yra kur kas efektyvesnės.

    Bene efektyviausias būdas prisitaikyti užvalkalus turimai patalynei – jų siuvimas.

    Siuvama patalynė šiandien yra vienas patikimiausių ir efektyviausių būdų idealiai prisitaikyti užvalkalus turimai antklodei ir pagalvėms. Todėl visai nesvarbu, kad, pavyzdžiui, jūsų antklodė pagaminta Lietuvoje, viena pagalvė Vokietijoje, kita – Lenkijoje, čiužinys iš Ispanijos – tereikia žinoti tikslius matmenis ir užvalkalai bus pagaminti idealiai tinkantys turimai patalynei.

    Mitas, kad internetu pirkti patalynę nepraktiška ir nepatikima.

    Anaiptol. Pirmas ir pagrindinis faktas, dėl ko patalynę pirkti internetu yra praktiškiau – galimybė nepatikus grąžinti. Svarbu įsidėmėti, jog perkant patalynę parduotuvėje, jos grąžinti neįmanoma, nes pagal Lietuvos Respublikos įstatymus, ji yra įtraukta į negrąžintinų prekių sąrašą. Taigi, jeigu iš lentynos nugriebėte ne tą dydį ir tai pastebėjote tik grįžę į namus, ar namie ištiesus ant lovos jos spalva, raštas, ornamentika netinka prie interjero ar paprasčiausiai nepatinka, grąžinti šio daikto jau nebegalėsite, nebent pardavėjas pasitaikys labai geranoriškas. Perkant bet kuriuos patalynės reikmenis internetu, netikus ar nepatikus, juos galima grąžinti per 14 dienų. Žinoma, jeigu jų nenaudojote.

    Taip, visuomet yra niuansų, kai norisi patalynę pamatyti gyvai, pačiupinėti, apžiūrėti. Tačiau vėlgi tai dažniausiai galima padaryti su lovatiesėmis, antklodėmis, pagalvėmis. Patalynės užvalkalų dažnu atveju parduotuvėje ardyti ir tiesti, analizuoti raštus ir spalvas, vargu, ar kas leis dėl prekinės išvaizdos išlaikymo. Todėl perkant užvalkalus parduotuvėje dažniausiai matote tik paveiksliuką arba tik mažą audinio motyvą, iš kurio preliminariai galite susidaryti įspūdį apie raštus ir spalvas. Svarbu, kad grįžus į namus ir ištiesus užvalkalus ant lovos, jie nepasirodytų spalviškai visai netinkami.

    Perkant patalynę internetu dažnai matote paveiksliuką. Taip, dažnai tai yra gaminio maketas, tačiau šiais laikais dar dažniau pasitaiko realiai fotografuotų gaminių nuotraukos, iš kurių galima spręsti, ar gaminys jums tiks. Žinoma, perkant internetu svarbu žinoti, jog priklausomai nuo skirtingų kompiuterių parametrų, gaminių spalvos ar atspalviai gali skirtis, nepriklausomai ar pirktumėte patalynę, ar bet kokį kitą daiktą. Tačiau visais atvejais, kada įsigijus patalynę, ji neatitiko lūkesčių, nepatiko, spalviškai netiko prie interjero, ją galite be jokių problemų grąžinti ar pakeisti kita.

    Į ką atkreipti dėmesį, perkant daiktą internetu:

    Nepirkite nuotraukos – pirkite gaminį. Kaip jau minėta, dažnai nuotrauka yra maketas, o gaminys turi keletą variacijų ir komplektacijų, tad atidžiai skaitykite aprašymus. Juose rasite visą informaciją apie gaminio specifiką.

    Nebijokite skambinti, jeigu kyla klausimų. Klientų aptarnavimo specialistai visuomet yra pasiruošę jums padėti, todėl norėdami išsirinkti tinkamiausią prekę internetu, drąsiai skambinkite.

    Ieškokite jums tinkamiausių ir lanksčiausių sąlygų apsipirkti. Atkreipkite dėmesį, per kiek laiko gausite prekes, ar galėsite už jas atsiskaityti pristatymo metu be jokių papildomų mokesčių.

    Nebijokite konsultuotis el. paštu ar telefonu. Savo sritį išmanantys darbuotojai visuomet mielai laukia jūsų skambučio.